The cookie settings on this website are set to 'allow all cookies' to give you the very best experience. Please click Accept Cookies to continue to use the site.

Test Bank Anatomy and Physiology 9th Edition Kevin Patton

$35.00
(No reviews yet) Write a Review
SKU:
Test Bank Anatomy and Physiology 9th Edition Kevin Patton

Test Bank Anatomy and Physiology 9th Edition Kevin Patton

Chapter 01: Organization of the Body

 

Test Bank

 

MULTIPLE CHOICE

 

1. Which of the following describes anatomy?

 

a. Using devices to investigate parameters such as heart rate and blood pressure

b. Investigating human structure via dissections and other methods

c. Studying the unusual manner in which an organism responds to painful stimuli

d. Examining the physiology of life

 

ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Anatomy and Physiology

 

2. Systemic anatomy is a term that refers to:

 

a. physiological investigation at a microscopic level.

b. anatomical investigation that begins in the head and neck and concludes at the feet.

c. anatomical investigation that uses an approach of studying the body by systems—groups of organs having a common function.

d. anatomical investigation at the molecular level.

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Anatomy and Physiology

 

3. Physiology can be subdivided according to the _____ studied.

 

a. type of organism

b. organizational level

c. systemic function

d. All of the above are correct.

 

ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Physiology

 

4. Physiology:

 

a. recognizes the unchanging (as opposed to the dynamic) nature of things.

b. investigates the body’s structure.

c. is concerned with organisms and does not deal with different levels of organization such as cells and systems.

d. is the science that examines the function of living organisms and their parts.

 

ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Physiology

 

5. Metabolism refers to:

 

a. the chemical basis of life.

b. the sum of all the physical and chemical reactions occurring in the body.

c. an organization of similar cells specialized to perform a certain function.

d. a subdivision of physiology.

 

ANS: B

 

DIF: Application

REF:

TOP: Characteristics of Life

 

6. From smallest to largest, the levels of organization of the body are:

 

a. organism, chemical, tissue, cellular, organ, system, organelle.

b. chemical, microscopic, cellular, tissue, organ, system, organism.

c. organism, system, organ, tissue, cellular, organelle, chemical.

d. chemical, organelle, cellular, tissue, organ, system, organism.

 

ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Levels of Organization

 

7. The smallest living units of structure and function in the body are:

 

a. molecules.

b. cells.

c. organelles.

d. atoms.

 

ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Levels of Organization

 

8. An organization of many similar cells that are specialized to perform a certain function is called a(n):

 

a. tissue.

b. organism.

c. system.

d. organ.

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Tissue Level

 

9. An organ is one organizational step lower than a(n):

 

a. system.

b. cell.

c. organelle.

d. tissue.

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Organ Level

 

10. The reproductive system includes all of the following except the:

 

a. testes.

b. ovaries.

c. ureter.

d. penis.

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

11. The lungs are located in the:

 

a. thoracic cavity.

b. mediastinum.

c. abdominal cavity.

d. cranial cavity.

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Cavities

 

12. The mediastinum contains all of the following except the:

 

a. trachea.

b. venae cavae.

c. right lung.

d. esophagus.

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Cavities

 

13. The gallbladder lies in the:

 

a. abdominal cavity.

b. pelvic cavity.

c. dorsal cavity.

d. mediastinum.

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Cavities

 

14. The number of abdominal regions is:

 

a. three.

b. five.

c. seven.

d. nine.

 

ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Abdominal Regions

 

15. The abdominal region in which the urinary bladder is found is the:

 

a. hypogastric.

b. epigastric.

c. right lumbar.

d. left iliac.

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Abdominal Regions

 

16. A surgeon removing a gallbladder should know to find it in the _____ region.

 

a. right lumbar

b. right hypochondriac

c. hypogastric

d. umbilical

 

ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Abdominal Regions

 

17. The abdominal region in which the appendix is found is the:

 

a. hypogastric.

b. right iliac.

c. right lumbar.

d. right hypochondriac.

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Abdominal Regions

 

18. Popliteal refers to the:

 

a. calf.

b. ankle.

c. cheek.

d. area behind the knee.

 

ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Descriptive Terms for Body Regions

 

19. A plane through the body that divides the body into right and left sides is called:

 

a. sagittal.

b. frontal.

c. coronal.

d. transverse.

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Planes and Sections

 

20. The abdominal quadrants are located with what structure as their midpoint?

 

a. Umbilicus

b. Pubic bone

c. Xiphoid process

d. Iliac crest

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Abdominopelvic Quadrants

 

21. Humans have similar right and left sides of the body, at least superficially. This is an example of:

 

a. anatomical position.

b. anterior symmetry.

c. ipsilateral position.

d. bilateral symmetry.

 

ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Anatomical Position

 

22. Two major cavities of the human body are:

 

a. ventral/dorsal.

b. inferior/superior.

c. visceral/parietal.

d. axial/appendicular.

 

ANS: A

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Cavities

 

23. The dorsal cavity contains all of the following except the:

 

a. brain.

b. spinal column.

c. spinal cord.

d. thyroid gland.

 

ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Cavities

 

24. A plane through the body that divides the body into anterior and posterior portions is:

 

a. sagittal.

b. median.

c. coronal.

d. transverse.

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Planes and Sections

 

25. The plane that divides the body into upper and lower parts is the _____ plane.

 

a. sagittal

b. frontal

c. transverse

d. superficial

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Planes and Sections

 

26. A somatotype characterized by having a muscular physique is called a(n):

 

a. endomorph.

b. mesomorph.

c. ectomorph.

d. None of the above is correct.

 

ANS: B

 

DIF: Application

REF:

TOP: Body Type and Disease

 

27. A somatotype characterized by a thin, fragile physique is a(n):

 

a. ectomorph.

b. mesomorph.

c. endomorph.

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Type and Disease

 

28. The abdominopelvic cavity contains all of the following except the:

 

a. kidneys.

b. gallbladder.

c. right lung.

d. urinary bladder.

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Cavities

 

29. Which of the following is not one of the characteristics of life?

 

a. Digestion

b. Balance

c. Conductivity

d. Circulation

e. Reproduction

 

ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Characteristics of Life

 

30. An idea that is supported by repeated experiments and observation is called a:

 

a. fact.

b. theory.

c. concept.

d. hypothesis.

 

ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Science and Society

 

31. Molecules are:

 

a. atoms combined to form larger chemical aggregates.

b. electrons orbiting nuclei.

c. a complex of electrons arranged in concentric shells.

d. composed of cellular organelles.

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Chemical Level: Basis for Life

 

32. Mitochondria, Golgi apparatus, and endoplasmic reticulum are examples of:

 

a. molecules.

b. cytoplasm.

c. organelles.

d. plasma membranes.

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Levels of Organization

 

33. When many similar cells specialize to perform a certain function, it is referred to as a(n):

 

a. tissue.

b. organelle.

c. organ system complex.

d. organism.

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Tissue Level

 

34. Several kinds of tissues working together are termed a(n):

 

a. plasma membrane.

b. organ.

c. organism.

d. organ system.

 

ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Organ Level

 

35. Blood production is a function of which system?

 

a. Reproductive

b. Respiratory

c. Skeletal

d. Lymphatic

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Support and Movement

 

36. The dorsal body cavity contains the:

 

a. brain and spinal cord.

b. heart and lungs.

c. reproductive organs.

d. digestive organs.

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Cavities

 

37. The ventral body cavity contains the:

 

a. thoracic and abdominopelvic cavities.

b. heart and lungs only.

c. digestive and reproductive organs.

d. brain and spinal cord.

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Cavities

 

38. The axial portion of the body consists of the:

 

a. arms, neck, and legs.

b. neck, torso, and arms.

c. torso, arms, legs, and head.

d. head, neck, and torso.

 

ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Regions

 

39. The abdominopelvic cavity contains all of the following except the:

 

a. stomach.

b. pancreas.

c. heart.

d. reproductive organs.

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Cavities

 

40. Visceral peritoneum would cover which of the following organs?

 

a. Heart

b. Intestines

c. Lungs

d. Spinal cord

 

ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Cavities

 

41. A sagittal section divides the body into _____ portions.

 

a. upper and lower

b. right and left

c. front and back

d. proximal and distal

 

ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Planes and Sections

 

42. A frontal section divides the body into _____ portions.

 

a. upper and lower

b. right and left

c. front and back

d. cortex and medullary

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Planes and Sections

 

43. Axilla is a term referring to which body region?

 

a. Anterior elbow

b. Armpit

c. Posterior knee

d. Groin

 

ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Descriptive Terms for Body Regions

 

44. The _____ tissue is not a major tissue of the body.

 

a. cutaneous

b. epithelial

c. connective

d. nervous

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Tissue Level

 

45. “Apple-shaped” and “pear-shaped” usually describe subtypes of what major body type?

 

a. Mesomorph

b. Ectomorph

c. Endomorph

d. Polymorph

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Type and Disease

 

46. An organ is one organizational step higher than a(n):

 

a. system.

b. cell.

c. organelle.

d. tissue.

 

ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Organ Level

 

47. Which of the following does not describe anatomical position?

 

a. Head pointing forward

b. Body standing erect

c. Arms extended from the shoulders, palms up

d. All of the above describe the body in the anatomical position.

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Anatomical Position

 

48. Someone studying gross anatomy would not study which of the following?

 

a. The location of the heart and chambers of the heart

b. Muscles of the arms and legs

c. The nucleus of the cell

d. All of the above would be studied.

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Anatomy

 

49. The parietal pleura covers the:

 

a. lungs.

b. heart.

c. walls of the thoracic cavity.

d. Both A and B are correct.

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Cavities

 

50. The hollow part of an organ or body structure is called the _____ of the organ.

 

a. cortical part

b. lumen

c. medullary part

d. apical part

 

ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Terms Related to Organs

 

51. The narrowest part of an organ or body structure is called the _____ of the organ.

 

a. cortical part

b. lumen

c. medullary part

d. apical part

 

ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Terms Related to Organs

 

52. Which of the following is not a directional term of the body?

 

a. Apical

b. Proximal

c. Superficial

d. Deep

 

ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Terms Related to Organs

 

53. What is the anatomical direction term that means nearer the surface?

 

a. Deep

b. Distal

c. Proximal

d. Superficial

 

ANS: D

 

DIF: Application

REF:

TOP: Directional Terms

 

54. An x-ray technician has been asked to make x-ray films of the liver. Which of the abdominopelvic regions must be included?

 

a. Right hypochondriac, epigastric, and left hypochondriac

b. Right hypochondriac, right lumbar, and right iliac

c. Right iliac, hypogastric, and left iliac

d. Right lumbar, umbilical, and left lumbar

 

ANS: A

 

DIF: Application

REF:

TOP: Abdominal Regions

 

55. As a nurse, you are assisting a physician with the examination of a patient. The physician asks you to tell the patient, who is lying on the examination table, to assume the anatomical position. How would you instruct the patient to assume this position?

 

a. Have the patient stand up and place his arms at his sides, palms facing forward, with hands and feet facing forward.

b. Have the patient stand up and place his arms at his sides, palms facing posteriorly, with hands and feet facing forward.

c. Have the patient stand up and place his arms behind him, palms facing to the side, with feet facing forward.

d. Have the patient stand up and place his arms at his sides, palms facing down, with feet facing forward.

 

ANS: A

 

DIF: Application

REF:

TOP: Anatomical Position

 

56. During a routine physical examination, a patient with an endomorphic somatotype with a large waistline and overall “apple shape” should be advised that such a distribution of fat may lead to what conditions?

 

a. Heart disease, stroke, high blood pressure, and colitis

b. Heart disease, stroke, high blood pressure, and diabetes

c. Heart disease, stroke, low blood pressure, and colitis

d. Prostate cancer, low blood pressure, and diabetes

 

ANS: B

 

DIF: Application

REF:

TOP: Body Type and Disease

 

57. If your reference point is “farthest from the trunk of the body” versus “nearest to the trunk of the body,” where does the knee lie in relation to the ankle?

 

a. Distal

b. Proximal

c. Superficial

d. Superior

 

ANS: B

 

DIF: Application

REF:

TOP: Directional Terms

 

58. The study of microscopic anatomy might include:

 

a. systemic anatomy.

b. cytology.

c. histology.

d. both B and C.

 

ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Anatomy and Physiology

 

59. The structure that is called the “powerhouse” of the cell is the:

 

a. cytoplasm.

b. endoplasmic reticulum.

c. mitochondria.

d. Golgi apparatus.

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Levels of Organization

 

60. How many main tissue types are found in the human body?

 

a. 4

b. 8

c. 11

d. 6

 

ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Levels of Organization

 

61. The mediastinum is located in the _____ cavity.

 

a. dorsal

b. abdominal

c. ventral

d. Both B and C are correct.

 

ANS: C

 

DIF: Application

REF:

TOP: Body Cavities

 

62. Another term for posterior is:

 

a. ventral.

b. dorsal.

c. inferior.

d. proximal.

 

ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Directional Terms

 

63. The term most nearly opposite cortical would be:

 

a. peripheral.

b. apical.

c. medullary.

d. basal.

 

ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Terms Related to Organs

 

64. Withdrawing from a painful stimulus is an example of:

 

a. excretion.

b. growth.

c. responsiveness.

d. secretion.

 

ANS: C

 

DIF: Application

REF:

TOP: Characteristics of Life

 

MATCHING

 

Match each organ to its corresponding system.

 

a. Respiratory

b. Digestive

c. Urinary

d. Reproductive

e. Endocrine

f. Cardiovascular

g. Integumentary

h. Muscular

i. Skeletal

j. Nervous

 

1. Tendons

 

2. Pituitary gland

 

3. Skin

 

4. Capillaries

 

5. Ligaments

 

6. Spinal cord

 

7. Bronchial tree

 

8. Testes and ovaries

 

9. Large and small intestines

 

10. Ureters

 

1. ANS: H

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

2. ANS: E

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

3. ANS: G

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

4. ANS: F

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

5. ANS: I

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

6. ANS: J

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

7. ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

8. ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

9. ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

10. ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

Match each term to its associated region.

 

a. Abdominal

b. Brachial

c. Cervical

d. Coxal

e. Cutaneous

f. Digital

g. Femoral

h. Lumbar

 

11. Thigh

 

12. Arm

 

13. Anterior torso

 

14. Lower back between ribs and pelvis

 

15. Fingers and toes

 

16. Hip

 

17. Skin

 

18. Neck

 

11. ANS: G

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Regions

 

12. ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Regions

 

13. ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Regions

 

14. ANS: H

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Regions

 

15. ANS: F

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Regions

 

16. ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Regions

 

17. ANS: E

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Regions

 

18. ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Regions

 

Match each term to its correct corresponding statement.

 

a. Superior

b. Inferior

c. Anterior

d. Posterior

e. Medial

f. Lateral

g. Proximal

h. Distal

i. Superficial

 

19. The great toe is _____ to the little toe.

 

20. The skin is _____ to the muscles beneath it.

 

21. The vertebrae are located on the _____ aspect of the body.

 

22. The hand is _____ to the shoulder.

 

23. The abdomen is _____ to the head.

 

24. The lungs are _____ to the intestines.

 

25. The nose is located on the _____ surface of the head.

 

26. The knee is _____ to the ankle.

 

27. The ear is on the _____ aspect of the head.

 

19. ANS: E

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Directional Terms

 

20. ANS: I

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Directional Terms

 

21. ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Directional Terms

 

22. ANS: H

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Directional Terms

 

23. ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Directional Terms

 

24. ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Directional Terms

 

25. ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Directional Terms

 

26. ANS: G

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Directional Terms

 

27. ANS: F

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Directional Terms

 

Match each set of functions with its corresponding system or systems.

 

a. Reproduction and development

b. Processing, regulation, and maintenance

c. Outer protection

d. Support and movement

e. Communication, control, and integration

f. Transportation and defense

 

28. Nervous system

 

29. Muscular system and skeletal system

 

30. Circulatory system and lymphatic system

 

31. Respiratory system, digestive system, and endocrine system

 

32. Reproductive system

 

33. Integumentary system

 

28. ANS: E

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

29. ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

30. ANS: F

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

31. ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

32. ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

33. ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Body Systems

 

Match each characteristic of life with the correct descriptive phrase.

 

a. Conductivity

b. Excretion

c. Growth

d. Circulation

e. Respiration

f. Responsiveness

g. Digestion

h. Absorption

i. Secretion

j. Reproduction

 

34. Movement of digested nutrients through the wall of the digestive tract into body fluids for transport to the cell

 

35. Permits an organism to sense, monitor, and respond to changes in the external environment

 

36. Production and release of specialized substances to support diverse body functions

 

37. Responsiveness and this characteristic are highly developed in nerve cells

 

38. Movement of body fluids and other substances from one part of the body to another

 

39. Removal of waste produced by many body functions

 

40. Comes about as a result of a normal increase in size or number of cells

 

41. Exchange of gases between the organism and the environment

 

42. Formation of new individuals

 

43. Process by which complex food substances are broken down into simple substances that can be absorbed by the cells

 

34. ANS: H

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Characteristics of Life

 

35. ANS: F

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Characteristics of Life

 

36. ANS: I

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Characteristics of Life

 

37. ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Characteristics of Life

 

38. ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Characteristics of Life

 

39. ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Characteristics of Life

 

40. ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Characteristics of Life

 

41. ANS: E

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Characteristics of Life

 

42. ANS: J

 

DIF: Memorization  

REF

TOP: Characteristics of Life

 

43. ANS: G

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Characteristics of Life

 

Match each term related to an organ to its definition or explanation.

 

a. Medullary

b. Basal

c. Apical

d. Cortical

e. Lumen

 

44. Base or widest part of the organ

 

45. Outer region or layer of an organ

 

46. Hollow part of an organ or tube of the body

 

47. Inner region of an organ

 

48. Narrow part or point of an organ

 

44. ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Terms Related to Organs

 

45. ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Terms Related to Organs

 

46. ANS: E

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Terms Related to Organs

 

47. ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Terms Related to Organs

 

48. ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Terms Related to Organs

 

Match each level of organization with its description.

 

a. Chemical

b. Organelle

c. Cellular

d. Tissue

e. Organ

f. System

g. Organism

 

49. Highest level of organization

 

50. Includes mitochondria

 

51. Composed of the smallest structure that possesses the basic characteristics of living matter

 

52. Level at which the tissues work together to perform a specific function

 

53. Composed of macromolecules

 

54. Cells working together to perform a specific function

 

55. Level at which a group of organs work together to perform specific complex functions

 

49. ANS: G

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Levels of Organization

 

50. ANS: B

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Levels of Organization

 

51. ANS: C

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Levels of Organization

 

52. ANS: E

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Levels of Organization

 

53. ANS: A

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Levels of Organization

 

54. ANS: D

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Levels of Organization

 

55. ANS: F

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Levels of Organization

 

OTHER

 

1. In simple terms, what are the characteristics of life?

 

ANS: Answers will vary.

 

DIF: Application

REF:

TOP: Characteristics of Life

 

2. Discuss the principle of complementarity of structure and function.

 

ANS: Answers will vary.

 

DIF: Application

REF:

TOP: Interaction of Structure and Function

 

3. Explain one way in which culture has affected science. Explain one way in which science has affected culture.

 

ANS: Answers will vary.

 

DIF: Application

REF:

TOP: Science and Society

 

4. Describe the levels of organization from chemical to system.

 

ANS: Answers will vary.

 

DIF: Memorization  

REF:

TOP: Levels of Organization

 

5. Describe anatomical position. Give examples of structures that are ipsilateral and contralateral to each other.

 

ANS: Answers will vary.

 

DIF: Application

REF:

TOP: Anatomical Position

 

6. List the directional terms, and use them to describe the relationship between two structures in the body.

 

ANS: Answers will vary.

 

DIF: Application

REF:

TOP: Directional Terms