The cookie settings on this website are set to 'allow all cookies' to give you the very best experience. Please click Accept Cookies to continue to use the site.

Test Bank Humanities through the Arts 10th Edition By Lee Jacobus

$35.00
(No reviews yet) Write a Review
SKU:
Test Bank Humanities through the Arts 10th Edition By Lee Jacobus

Test Bank Humanities through the Arts 10th Edition By Lee Jacobus 

Humanities through the Arts, 10e (Jacobus)

Chapter 1   The Humanities: An Introduction

 

1) Broad areas of human creativity involving analysis of values are collectively referred to as    

A) the humanities.

B) scientific methodologies.

C) the arts and sciences.

D) the history of mankind.

 

Answer: A

Explanation: The humanities are described as broad areas of human creativity and study, such as philosophy, history, social sciences, the arts, and literature distinct from the sciences. 

Page Ref: 1

Learning Objective: Know that the discipline of humanities is a study of human values.; Exemplify the background information required to appreciate David Blume's The Eternal City.

Bloom's: 3. Apply; 2. Comprehension

 

2) The text places emphasis on studying the humanities through

A) the arts.

B) the sciences.

C) philosophy.

D) literature.

 

Answer: A

Explanation: The text establishes its approach to studying the humanities through the arts. The author contends that values are clarified in enduring ways via the arts. 

Page Ref: 3

Learning Objective: Know that the discipline of humanities is a study of human values.

Bloom's: 1. Knowledge; 2. Comprehension

3) Cave art reveals that

A) art has a geographical connection.

B) from the beginning, humans instinctively made revealing forms.

C) animals have been important in the development of values.

D) art is a sacred matter.

 

Answer: B

Explanation: From the beginning, our species instinctively had an interest in making revealing forms.

Page Ref: 3

Learning Objective: Know that the discipline of humanities is a study of human values.

Bloom's: 1. Knowledge; 2. Comprehension

 


 

4) Which statement best corresponds with the author's approach to the humanities? 

A) The commercial success of a work of art is the best way to understand its value. 

B) Matters of taste are indisputable; beauty is in the eye of the beholder. 

C) Going beyond the facts to the values that evoke our feelings.  

D) It is nearly impossible to fully analyze works of art that are not considered beautiful. 

 

Answer: C

Explanation: We learn to recognize the values illuminated in such works as well as to understand the ways they are expressed. Such development is the meaning of "education" in the sense in which we have been using the term.

Page Ref: 3

Learning Objective: Recognize that "knowledge about" a work of art can lead to "knowledge of" the work of art.

Bloom's: 1. Knowledge; 2. Comprehension

 

5) The organization of a medium that clarifies or reveals a subject matter is described as

A) artistic form.

B) emotional form.

C) sensuous form. 

D) receptive form.

 

Answer: A

Explanation: Artistic form is the organization or composition of a medium that clarifies or reveals a subject matter.  

Page Ref: 12

Learning Objective: Recognize the importance of the structural and artistic form of paintings.; Define artistic form.

Bloom's: 1. Knowledge

6) Why must artists make the structure interesting? 

A) Because we often respond to artistic form without awareness of its affect.

B) Because we are most impressed by commercially successful works of art.

C) Because we actively seek to engage with structural components.  

D) Because we are unable to form an opinion without structure.  

 

Answer: A

Explanation: Because we often respond to artistic form without being conscious that it is affecting us, the painter must make the structure interesting.

Page Ref: 7

Learning Objective: Recall the characteristic features of the arts.

Bloom's: 1. Knowledge; 2. Comprehension

 


 

7) What is the subject matter of Blume's The Eternal City?

A) Self-portrait

B) Geometry

C) African culture

D) Fascism

 

Answer: D

Page Ref: 7

Learning Objective: Exemplify the background information required to appreciate David Blume's The Eternal City.

Bloom's: 3. Apply; 2. Comprehension

 

8) Which statement best describes Robert Herrick's poem, "The Pillar of Fame"?

A) It lacks a clearly defined structure. 

B) Its visual formal structure illuminates the subject of fame.

C) Its structure and the theme are unrelated.

D) It conveys objectivity. 

 

Answer: B

Explanation: The design of Herrick's poem has a visual formal structure (pillar shaped) that illuminates its (fame) subject matter. His poem achieves the blending of ideas and objects, of the abstract and the concrete, through its structure.

Page Ref: 13

Learning Objective: Identify connections between subject matter and artistic form in the poem "The Pillar of Fame" by Robert Herrick.

Bloom's: 1. Knowledge; 2. Comprehension

9) In Okara's poem, "Piano and Drums," what does the piano symbolize?

A) music

B) God

C) African cultures

D) European cultures

 

Answer: D

Explanation: Okara symbolizes the clash in terms of music, and he opposes two musical instruments: the drum and the piano. They stand, respectively, for the African and the European cultures.

Page Ref: 14

Learning Objective: Recall the comparisons made by Gabriel Okara in his poem "Piano and Drums."

Bloom's: 1. Knowledge; 2. Comprehension

 


 

10) Knowledge about the cultural and political implications—the background—of a work of art

A) makes very little impact on our engagement. 

B) aids in our perception and intensifies our response. 

C) requires minimal effort or participation. 

D) is irrelevant to our enjoyment. 

 

Answer: B

Explanation: Background information about a work of art and increased sensitivity to its artistic form intensify our responses.

Page Ref: 13

Learning Objective: Recognize that "knowledge about" a work of art can lead to "knowledge of" the work of art.

Bloom's: 2. Comprehension

 

11) Using your experience in perceiving either Blume's The Eternal City or David Alfaro Siqueiros's Echo of a Scream, discuss how education and experience changed your perception of the art. Were your values identified at all? If so, how?

 

Answer: Answers will vary.

Learning Objective: Recognize that "knowledge about" a work of art can lead to "knowledge of" the work of art.; Recall the characteristic features of the arts.

Bloom's: 5. Synthesis; 6. Evaluation